Samos

Het eiland van Pythagoras en Epicurus

Het typisch Griekse eiland Samos is een eiland in de Egeïsche zee. Het eiland ligt vlakbij de Turkse kust. In het noordoosten ligt de hoofdstad Vathy, soms ook wel Samos-stad genoemd. Het eiland staat bekend om haar prachtige kloosters en enkele producten. Het meest bekende product is de witte Samoswijn. Deze zoete wijn wordt gemaakt van muskaatdruiven en is zelfs internationaal bekend. Andere op het eiland geproduceerde producten zijn natuurlijk olijfolie, citrusvruchten en zelfs honing. Samos heeft een eigen vliegveld, maar heeft ook veerverbindingen met andere eilanden als Kos. Samos is geen klein eiland en een huurauto is daarom zeker aan te raden wanneer je iets van het eiland wil zien. 

Perfecte vissersplaatsjes rijk aan lekker eten

Samos kent natuurlijk ook typisch Griekse vissersplaatsjes. Op zo’n 10 kilometer van de hoofdstad ligt het plaatsje Kokkari. Dit kleine dorpje is zelfs een van de meest geliefde vakantie plaatjes van Griekenland. Het is nog zoals een Grieks dorpje moet zijn. Je vindt er een klein haventje, smalle straatjes en de typische witte huisjes. Op de kade vind je vele tavernes en terrasjes, hier kun je het beste vis eten. Grote kans namelijk dat deze vis net diezelfde ochtend vers gevangen en via het haventje geleverd is. De Griekse keuken staat niet voor niets bekend om haar heerlijke visgerechten. 

Samos

Ongerepte natuur vol wandelroutes

Ook fanatieke wandelaars hebben genoeg te doen op Samos. Het Dal van de Nachtegalen alleen al is een plek met de meest prachtige wandelroutes. Het natuurgebied staat vol met hoge bomen, hierdoor kun je heerlijk in de schaduw wandelen. Ook brengen deze paden je langs kabbelende beekjes en zelfs kleine watervallen. Het dal is een prachtige oase met mooie uitzichten op de omgeving. De route eindigt in Manolates, hier kun je dan terecht voor een lekker hapje en een drankje. Ook zijn er vele kiezel- en zandstranden op het eiland te vinden. Hier kun je de hele dag zwemmen in glasheldere water ook kun je hier goed snorkelen door het uitstekende zicht onderwater.