Wat zijn de verschillende opties voor tandheelkundige behandeling?

Het is aan te raden om de tandarts ieder jaar te bezoeken voor een periodieke controle. Dan wordt je gebit gecontroleerd op eventuele beschadigingen en bijzonderheden. Daarnaast zijn er nog veel meer behandelingen beschikbaar bij de tandarts. Daar wil tandarts Mondaat in dit artikel even bij stilstaan, want er zijn veel verschillende opties voor tandheelkundige behandelingen, afhankelijk van de specifieke aandoening of aandoening van de tand of het gebit. Hieronder worden enkele van de meest voorkomende behandelingsopties besproken, maar je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen op de website van de tandarts van Meppel voor een compleet overzicht. 

Een vulling

Een vulling is een van de meest voorkomende tandheelkundige behandelingen. Dit gebeurt wanneer een tandarts cariës (gaatjes) of andere defecten in een tand of kies verwijdert en deze vervolgens opvult met een geschikt materiaal, zoals goud, zilver, composiet of glasionomeer.

Een kroon

Een kroon is een soort van kapje dat over een beschadigde of verzwakte tand of kies geplaatst wordt om deze te beschermen en te herstellen. Kroon kan gemaakt worden van verschillende materialen zoals goud, porcelain, of een combinatie van beide.

Een wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling is nodig wanneer een tand of kies beschadigd is door cariës of een andere infectie. Tijdens deze behandeling verwijdert de tandarts de beschadigde of geïnfecteerde weefsels van binnen de tand of kies, waarna deze gereinigd en opgevuld wordt.

Het trekken van een tand of kies

Een trekking, is het verwijderen van een tand of kies uit de mond, dit gebeurt wanneer een tand of kies niet meer te redden is door middel van andere behandelingsopties.