Tanden bleken

Tanden bleken is erg fijn! 

Tanden bleken; je ziet steeds meer influencers hun tanden bleken. Dat heeft natuurlijk een invloed op de Nederlandse volwassenen en jongeren, want je ziet steeds vaker dat ook zij hun tanden bleken. Maar wat houdt dat nou eigenlijk precies in? Wat zijn de voordelen? Hoe kan je er het best voor zorgen dat de glans en de witheid blijft bestaan? Allereerst, waarom zou je überhaupt je tanden bleken? Veel mensen houden van zoetige dingen of drinken veel koffie en thee, deze dingen zorgen dat jouw tanden sneller gelig worden. Het hoeft dus niet zo te zijn dat je een slechte mondhygiëne hebt, wel is het vaak mooi als je tanden wit zijn. 

Tanden bleken

Waarom bleken?

Allereerst kijken veel mensen snel naar de mond en naar de lach. Door het bleken van je tanden lijkt het alsof je een frissere en schonere uitstraling hebt. Tanden bleken is gelukkig een relatief makkelijke opgave en duurt niet zo lang. Nog een voordeel is dat je meteen resultaat zien na de behandeling, in tegenstelling tot andere behandelingen. Verder, wordt tanden bleken door een veilige en professionele manier opgepakt, door een tandheelkundig medewerker. Erg fijn, omdat je dan zeker weet dat je tanden niet door een onbetrouwbaar persoon in behandeling worden genomen. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je het beste je tanden kan bleken en welke tint het best bij jou past.

Hoe zorg ik ervoor dat tanden bleken resultaat heeft?

Natuurlijk kan je na het bleken niet willen dat je tanden weer gelig worden. Na 2-3 jaar is het meestal zo dat je tanden weer hun normale kleur krijgen. Je hebt wel een aantal ‘trucjes’, zodat je tanden hun resultaat zo lang mogelijk behouden. Een van die trucjes is om te stoppen met koolzuurhoudende dranken zoals cola en geen thee of koffie meer te drinken. Deze dingen zorgen er namelijk voor dat je tanden gelig worden. Verder, is het goed als je stopt met roken, omdat dat ook zorgt dat het effect minder goed blijft.