weginspectie auto

Drie redenen waarom een weginspectie belangrijk is

Nederland staat wereldwijd bekend als een land waarbij de infrastructuur fenomenaal is. Projecten als de Afsluitdijk worden overal geroemd. Maar ook onze wegen zijn vaak van een uitstekend kwaliteit. Waarom voor we dan weginspecties met auto’s uit? Het lijkt immers overbodig om dit te doen. In deze blog leggen we je aan de hand van drie redenen uit waarom weginspectie auto wegen belangrijk zijn om uit te voeren.

Je behoudt de kwaliteit van de weg

Het is heerlijk rijden op de wegen in Nederland. Hoewel de snelheid natuurlijk te wensen laat, zijn de wegen zo soepel als het maar zijn kan. Je hoeft vergeleken met andere landen geen gaten in de wegen te omzeilen, waardoor het rijden minder stress geeft. De grootste reden waarom de wegen in Nederland zo soepel zijn, is naast het aanleggen van de wegen het feit dat de wegen goed onderhouden worden. Een weg wordt niet elke vijf jaar ververst. Door het voeren van weginspecties is het juist zo dat we snel weten welke stukken van een weg minder zijn, zodat zo snel mogelijk worden gerepareerd.

weginspectie auto

Je ontdekt gevaarlijke stukken

Wanneer een weg niet zo soepel is als normaal, kan het gevaar opleveren. Zo kan een reling die het bijna begeeft geen doden voorkomen bij een ongeluk. Door weginspecties op regelmatige wijze te verrichten, wordt ergere schade voorkomen. Zo blijven Nederlandse wegen relatief veilig, met name vergeleken met andere landen. Daardoor gaan wij met een gevoel van veiligheid onze wegen op.

Het is beter voor het milieu

Tot slot zorgt het regelmatig uitvoeren van weginspecties ervoor dat het milieu minder last heeft. Een hobbel op de weg geeft immers geluidsoverlast, terwijl een minder soepele weg ervoor zorgt dat een auto minder efficiënt is qua uitstoot. Het milieu speelt een steeds belangrijke rol in onze samenleving, en daarbij is het gewenst dat iedereen zijn steentje bijdraagt hieraan. Dit geldt ook voor onze wegen. Door het uitvoeren weginspecties weten we precies welke stukken van een weg wij beter voor het milieu kunnen maken.