Het kopen van een stoffen mondkapje is eenvoudig

Inmiddels gaat het al bij ontzettend veel mensen vrijwel automatisch: het mondmasker opzetten op bepaalde plekken waar dat inmiddels verplicht is. Even de bus pakken naar je oma om haar, op afstand, een doos bonbons te geven? Mondkapje voor je mond en neus. Met de trein naar het bos om er een lekkere wandeling te maken? Mondkapje op. Een pak diepvries-frikandellen kopen bij de supermarkt op de hoek voor het avondeten, omdat jullie na een lange dag thuiswerken geen zin hebben om te koken? Mondkapje voor je neus en mond. En zo zijn er nog tal van voorbeelden te verzinnen van situaties waarbij je inmiddels verplicht bent om een stoffen mondkapje te dragen. Het zal misschien al bijna natuurlijk voor je voelen.

Je kunt ze op veel plekken kopen


Het fijne is ook dat je tegenwoordig vrijwel overal wel mondmaskers kunt kopen, van een webshop als Nobraa.com tot aan tankstations en alles hier tussenin. Waar je ze ook koopt, er zal een onderscheid gemaakt worden tussen wegwerpmondmaskers en herbruikbare mondkapjes. De ene soort gooi je na gebruik gewoon weg, de andere kun je na een aantal keer dragen wassen zodat je deze in principe oneindig kan dragen. Allebei de soorten hebben zo hun voor- en nadelen die je vast zelf kan verzinnen en die je maar eventjes op een rijtje moet zetten om te bepalen voor welke variant je kiest.

Wil je kleurtjes en patronen? 


Wil je kleurtjes en leuke patroontjes op je mondkapje? Dan zul je alleen maar voor een stoffen, herbruikbare kunnen kiezen. De wegwerpvarianten zijn er namelijk alleen in neutrale kleuren als het wit, het zwart en het lichtblauw. Dat is, als je er over nadenkt, ook wel logisch. Je gooit ze immers na gebruik weg. Het zou dan toch eeuwig zonde zijn als het een super mooi mondkapje zou zijn. Bij de herbruikbare varianten kun je vaak kiezen uit ontzettend veel soorten, kleuren, patronen, motiefjes et cetera. Je kunt het zo gek niet bedenken. Maar naast verschillende kleuren zijn er tegenwoordig zelfs mondkapjes met afbeeldingen, van films/series, comics tot aan sportclubs.

Gebruik je mondmasker op de juiste manier


Je hebt dus genoeg aanbod qua mondmaskers om een mooie keuze uit te maken. Heb je eenmaal een mooi mondmasker, of misschien wel meerdere, in je bezit, dan is het natuurlijk wel erg belangrijk om deze op een goede manier te gebruiken. Anders heb je er niet zoveel aan. Dus draag hem zowel over je mond als je neus. Alleen op deze manier zullen de onzichtbare druppeltjes – waarin het virus in kan zitten – niet bij de mensen in je omgeving kunnen komen. Dit is vooral handig als je binnen anderhalve meter van iemand zit. Maar het belangrijkste is dat je je laat testen bij klachten, dat je vaak je handen wast en dat je anderhalve meter afstand houdt van je medemens.