2e spoor traject

Re-integratie met een 2e spoor traject

Wanneer jij voor een lange tijd ziek bent is dit erg vervelend. Niet alleen voor jou persoonlijk is dit vervelend maar ook voor de mensen om je heen. Hierbij moet je denken aan mensen zoals je familie en vrienden. Maar ook je leidinggevende heeft er last van als jij erg ziek bent. Zo moet deze persoon je blijven uitbetalen wanneer jij een vast contract bij je werk hebt. Alleen kan deze uitbetaling natuurlijk niet jaren lang duren. Dit kost helaas te veel geld voor je werkgever. Daarom zal dit na een tijdje worden stopgezet wanneer jij te lang ziek bent. Wel moet deze persoon je helpen met een 2e spoor traject. Dit is re-integratie project waarbij je werkgever probeert om je weer terug in het bedrijfsleven te krijgen. Als je namelijk lang ziek bent geweest kan dit erg moeilijk zijn. Een werkgever is dan verplicht om je hierbij te helpen, mocht jij je weer beter voelen. 

2e spoor traject

Eerste traject

In eerste instantie zal er altijd geprobeerd worden om je weer bij je eigen bedrijf aan het werk te zetten. Alleen is dit niet in alle gevallen mogelijk. Soms ben je zo lang weggeweest van je werkplek dat het werk je niet meer lukt. Tijdens het eerste traject probeert je werkgever je dus op je oude plek terug te krijgen. Mocht dit niet lukken dan beginnen jij en je werkgever aan het 2e spoor traject. 

Ander bedrijf

Tijdens het tweede spoor ga je proberen om bij een ander bedrijf te werken. Hierbij word je wel geholpen door je vorige werkgever. Deze kan je helpen door een coach in te schakelen die kan kijken waar je aan de slag kan. Ook helpt deze persoon je om weer je werkzaamheden te hervatten bij een ander bedrijf. Op deze manier kan je dan toch weer gaan werken.