FOCUS STICK

Kwalitatief en veilig lassen doe je met een Migatronic-machine

Als je voor je werk of misschien wel voor klusjes in huis vaak gebruikt maakt van een lasapparaat, dan is de kans groot dat deze van het merk Migatronic is. Het zou kunnen dat je daar verder nog nooit bij hebt stilgestaan. Dat komt dan waarschijnlijk mede doordat jouw lasmachine simpelweg nooit dienst heeft geweigerd. En dat is geen wonder, want Migatronic is al een halve eeuw lang wereldwijd een toonaangevend bedrijf op het gebied van lasapparatuur en -toebehoren. Lees hieronder hoe Migatronic deze positie heeft kunnen verwerven en waarom zij weten uit te blinken met hun kwaliteit.

Kwaliteit staat voorop

Al sinds de oprichting in 1970 is Migatronic altijd duidelijk geweest in wat het belangrijkste aspect is bij al hun producten: kwaliteit. Deze kwaliteit uit zich in verschillende aspecten. Zo beschikken apparaten van Migatronic altijd over de meest moderne technologische snufjes. Efficiënt werken wordt ook bij elk nieuw product weer naar een hoger niveau getild. Daarbij wordt natuurlijk ook met aandacht gekeken naar hoe dit allemaal zo energiezuinig mogelijk kan. Ook aan het milieu wordt dus gedacht. De machines worden zodanig geoptimaliseerd dat het voor zowel beroepslassers als wat minder ervaren lassers eenvoudig wordt op lasactiviteiten uit te voeren.

AUTOMIG

Aandacht voor gebruiksvriendelijkheid

Voor zowel de ‘kleine’, handmatige lasser als bij megaklussen waar geautomatiseerd lassen deels de oplossing is, ontwikkelt Migatronic de best passende technologie. Volgens de filosofie van dit bedrijf moet technologie ontwikkeld worden om het de mens eenvoudiger te maken. De gebruiker moet dan ook geen kind hebben aan het bedienen van de apparatuur. De producten van Migatronic staan dan ook bekend als gebruiksvriendelijk. Daardoor wordt het voor lassers met weinig ervaring gemakkelijker en wordt het professioneel lassen als beroep aantrekkelijker om te betreden. 

Trainingen en andere ondersteuning

De apparatuur die Migatronic ontwikkelt mag dan wel gebruiksvriendelijk zijn, het kan toch zijn dat je graag een training wenst te volgen om een bepaald apparaat goed te leren bedienen. Of misschien wil je als eigenaar van een bedrijf wel per se dat al jouw personeel extra goed getraind met de verschillende lasapparaten aan de slag gaan. Dit om nog wat extra veiligheid te creëren. Migatronic biedt deze training gelukkig. Ze beschikken over een wereldwijd netwerk dat bestaat uit servicepartners. Deze servicepartners kunnen bij jou op locatie komen om alle gewenste ondersteuning te bieden. In Nederland zijn enkele tientallen servicepartners namens Migatronic actief.

COWELDER

Migatronic en garantie

Het mag inmiddels duidelijk zijn: Migatronic is een bedrijf dat zich met name richt op kwaliteit. Ze zijn gezien hun reputatie en hun kennis dan natuurlijk ook overtuigd van de kwaliteit die ze leveren. Om dit te bewijzen leveren ze altijd producten met een forse periode van garantie. Zo is de garantieperiode voor een geheel nieuw lasapparaat altijd twee jaar. Op specifieke onderdelen wordt zelfs drie jaar garantie geboden. Neem eventueel contact op met een servicepartner om te weten welke onderdelen dat zijn. Tenslotte wordt op transformators, spoelen en gelijkrichters zelfs een garantie van vijf jaar geboden. 

Actief en zichtbaar over de hele planeet

Niet alleen servicepartners van Migatronic zijn over de hele wereld actief. Met een flink netwerk aan dealers en distributeurs weet dit bedrijf hun lasapparatuur te verspreiden over meer dan veertig landen wereldwijd. De productie vindt niet alleen in de thuisbasis in Denemarken plaats, maar bijvoorbeeld ook in China. Dat is waarom Migatronic zonder schroom toonaangevend genoemd mag worden in de laswereld.

Las apparaat

Oog voor ontlasting van het milieu

Zoals je redelijkerwijs mag verwachten van een bedrijf met deze status, is Migatronic ook actief om maatschappelijk een steentje bij te dragen. Bij zowel het produceren als bij de eindproducten zelf wordt daarom fanatiek rekening gehouden met het milieu. Apparaten dienen dus zo zuinig mogelijk te werken. De warmteontwikkeling wil men ook graag zo veel mogelijk tegen gaan. Dit scheelt uiteindelijk allemaal energie. Er worden ook tips verstrekt waarmee de gebruiker zelf aan de slag kan om niet te veel energie te verbruiken tijdens het gebruik van een lasmachine van Migatronic. Leuk weetje: ongeveer 96 procent van de materialen van Migatronics apparaten valt te recyclen.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Daarnaast ontloopt Migatronic zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid niet. Zo beschikken ze over een speciale plaats waar mensen werkervaring kunnen opdoen. Deze werkervaring bestaat onder meer uit het selecteren en sorteren van elektrische deeltjes. Met name mensen die daarvoor om sociale redenen werkloos waren geworden kregen hier de kans om hun loopbaan nieuw leven in te blazen.