natuurlijke gezichtsverzorging 9

De beste ingrediënten voor jouw huid

Elke huid is weer anders en iedereen heeft andere behoeftes voor zijn of haar huid. Iets wat sowieso vaststaat is dat een goed verzorgde huid minder snel tekenen van ouderdom zal laten zien. Een goede huidverzorging  voorkomt onzuiverheden en zorgt dat je huid een goede staat blijft behouden. Er zijn ook verschillende soorten huidtypes. Zo heb je een droge huid of juist een vette huid, maar ook een combinatie huid. Hierbij komen dan ook nog verschillende huidaandoeningen kijken zoals bijvoorbeeld eczeem. Voor elk huidtype is een bepaalde gezichtsverzorging. Een voorbeeld hiervan is Huidverzorging acne van IK Skin Perfection. Er zijn verschillende soorten producten die goed zijn voor je huid.

De beste oliën voor de huid

Oliën zijn erg populair bij het maken van verzorgingsproducten. Ten eerste is kokosolie een veel gebruikt ingrediënt. Deze olie versterkt jouw huis. Verder beschermt het tegen verbranding en is het ook nog is antibacterieel. Ook is kokosolie ontstekingsremmend en rijk aan antioxidanten. Als laatste verwijdert het ook dode huidcellen. De twee soort olie is teatree-olie. Deze soort is net zoals die hierboven benoemde kokosolie ideaal voor mensen met acne. Je vindt deze producten dus ook vaak terug in Huidverzorging acne van IK Skin Perfection. Chemische producten drogen de huid vaak alleen maar uit en bestrijden de puistjes niet. Hierdoor zul je juist meer last krijgen van acne.

Andere populaire producten in huidverzorging

Een ander ingrediënt dat erg populair is in de huidverzorging wereld is appelciderazijn. Deze azijn is enorm veelzijdig en werkt effectief als natuurlijke huidverzorging. Het zure van het azijn in combinatie met vitaminen zoals kalium en magnesium, zorgen ervoor dat dit ingrediënt veel wordt gebruikt in detox producten. Ten tweede is er aloë vera. Deze plant heeft een kalmerende werking en is daardoor voor veel doeleinde in te zetten. Zo wordt het vaak gebruikt als aftersun om te verkoelen. Maar ook in veel anti jeuk middelen zit aloë vera. Kortom deze middelen zorgen meer voor kalmering en ontgifting dan dat ze ontstekingsremmend zijn.