Mantelzorgwoning bouwen

Een eigen mantelzorgwoning bouwen

Als je wat ouder begint te worden, gaan de zaken die eerst makkelijk waren, nu steeds moeilijker. Hierbij kun je denken aan het lopen van een rondje, het fietsen door de prachtige Nederlandse natuurgebieden, maar ook wordt het verzorgen van jezelf steeds moeilijker. Dit kan zo moeilijk worden, dan het noodzaak is om je te laten verzorgen door een mantelverzorger. Dit is voor veel ouderen, maar ook jongeren, een zeer grote stap want voor het eerst in je leven hoef je niet meer voor jezelf te zorgen. Je hebt meerdere keuzes als je verzorgd moet worden. Zo kun je terecht in een verzorgingshuis, maar daar is in veel gevallen geen plek meer. Je zou er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om een eigen mantelzorgwoning bouwen

Wat is een mantelzorgwoning?

Veel mensen denken dat een mantelzorgwoning er anders uitziet dan een normale woning, maar dat is onjuist. Een mantelzorgwoning kan je overal aantreffen, dus ook in je eigen woning. Het is een omgebouwde woning waardoor het mogelijk is dat je goed verzorgd kan worden. In veel gevallen is de woning gesplitst in meerdere delen. Jij woont in de ene deel en je mantelverzorger woont met zijn of haar gezin in het andere gedeelte van de woning.

Mantelzorgwoning bouwen

Waar kun je een mantelzorgwoning laten bouwen?

Wanneer je een mantelzorgwoning wilt laten bouwen, is het belangrijk om te weten dat de woning vrij ruim moet zijn. Zoals je inmiddels al weet moeten jij en je mantelverzorger allebei een aparte ruimte hebben. In veel gevallen is de ruimte van de mantelverzorger iets groter, maar dat heeft er ook mee te maken dat je mantelverzorger een gezin heeft. Je kunt je wel voorstellen dat een gezin meer ruimte nodig heeft, vooral als er ook kinderen onderdeel zijn van het gezin.