wasbare-luiers

Verschillende soorten luiers

Wanneer je opzoek bent naar de beste luier van je baby, dan is het wel handig om te weten welke luiers er zijn. Je kunt hier verschillende luiers krijgen. In deze blog zul je meer informatie krijgen over de verschillende luiers. Zo heb je de wegwerpluiers, wasbare luiers, luierbroekjes, zwemluiers. De meest gebruikte soort luiers zijn de wegwerpluiers. Deze luiers gebruik je eenmaal en na het gebruik gooi je deze luier weg in de prullenbak. Deze wegwerpluiers zijn niet alleen handig. Ze zijn namelijk ook erg hygiënisch. Verder zijn de wegwerpluiers naast de handigheid en hygiëne ook absorberend. Verder kun je tijd besparen met deze luiers. Dit komt doordat je ze achteraf niet hoeft te wassen en te laten drogen.

Wasbare luiers voor je baby

Een andere soort luier is de wasbare luier. Deze wasbare luiers zijn erg duurzaam. Dit komt doordat je ze na gebruik zult moeten wassen en zult laten drogen. Op deze manier zou je de luiers meerdere keren kunnen gebruiken. Dit is erg goed voor het milieu. Het is zelfs mogelijk om de luier te gebruiken op meerdere kinderen. Een nadeel van de wasbare luiers is dat je ze altijd moet wassen, maar ook zult moeten drogen en vouwen. Ook is het de bedoeling dat de luier goed past bij de baby. Wanneer het voorkomt dat de luier niet goed past, dan heb je kant op lekkages.

Oefenbroekjes voor de baby

Oefenbroekjes worden gebruikt als een soort onderbroek. Deze broekjes zijn beschikbaar voor kinderen vanaf de leeftijd van 1 jaar. Dit zou een goed moment kunnen zijn om over te gaan tot zindelijkheid.  Deze broekjes doe je over de luier om. Vervolgens is het de bedoeling dat de onderbroek hierboven op komt te zitten. Kinderen kunnen deze luierbroekjes zelf aan en uit doen. Luierbroekjes zijn niet goed af te stellen. Dit is dan weer een nadeel. Op deze manier sluit het broekje niet goed aan bij het lichaam van een kind.