test

Zelf medische tests afnemen: de mogelijkheden

Zelfafnametests… Ze worden steeds populairder. Niet zo verrassend, want ze bieden jou ontzettend veel voordelen. Je hoeft niet naar de huisarts, kunt de test rustig op jouw eigen gemak afnemen en er wordt vooralsnog niets in jouw patiëntendossier genoteerd. De vraag is alleen: in welke gevallen kun je zo’n zelfafnametest bestellen? In deze blog vertellen de specialisten van How Are You Diagnostics vertellen je meer over de types, die zij aanbieden. Lees je mee?

Coronatests

De bekendste zelfafnametest van dit moment is de Coronatest. Niet zo vreemd, want dit virus heeft de wereld in zijn houdgreep. Gelukkig gaan de ontwikkelingen razendsnel. Zo zijn er vaccins ontwikkeld en kunnen de meeste tests nu thuis worden afgenomen. Denk aan de PCR-test, waarmee je kunt aantonen of je op dit moment besmet bent met het virus. Ook kun je achterhalen of je ooit met Corona in aanraking bent gekomen. In dat geval heb je antilichamen in jouw systeem.

SOA-tests

We worden er in ons jonge leven continu op gewezen: de gevaren van seksueel contact. Dit om te voorkomen dat we besmet raken met een SOA. Helaas voorkomt dit niet dat vooral jongeren er nog massaal mee te kampen hebben. Zeker Chlamydia en Gonorroe vieren ook nu nog hoogtij. Het is dan ook belangrijk om jezelf te testen, wanneer je vermoed dat je wel eens besmet kan zijn. Ook als je geen klanten ervaart. Met een zelfafnametest SOA kun je dit op eigen tempo doen. Is deze positief? Dan kun je de stap naar jouw huisarts zetten.

Tekorten

In ons lichaam vinden allerlei processen plaats. Hiervoor zijn tal van bouwstenen nodig. Zo kun je niet zonder vitaminen, mineralen en zelfs metalen. Een tekort kan voor vervelende tot levensbedreigende klachten zorgen. Om de oorzaak te achterhalen, kun je vandaag de dag ook zelfafnametests doen om het peil van bepaalde bouwstoffen te testen. Denk hierbij aan:

  • Vitaminen/mineralen
  • Ferritine
  • IJzer
  • Magnesium
  • Vitamine B12
  • Vitamine D